Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Avajaisvalmennukset 03.07.2013

 :: Toiminta :: Tunnit

Siirry alas

Avajaisvalmennukset 03.07.2013 Empty Avajaisvalmennukset 03.07.2013

Viesti kirjoittaja Sussu Pe Kesä 21, 2013 7:31 am

Censored avataan viimein yleisölle, joten aloitamme toiminnankin. Nyt olisi sitten este- ja kouluvalmennukset neljälle ensimmäiselle. Yksi henkilö osaa osallistua vain jompaan kumpaan. Valmennukset ovat "nimi listaan" tyyliä, joten teidän ei tarvitse mitään tarinaa kirjoittaa. Jokainen saa kuitenkin tarinan kulusta kirjallisen arvion, jonka saa halutessaan lisätä hevosen sivuille. Mukaan pääsee myös mahdollisesti Censoredin omilla hevosilla. Osallistumisia otetaan vastaan 02.07.2013 asti!

Osallistumislomake: 
Oma nimesi - hevosen nimi (osoite) 
Este/koulu, taso 

Estevalmennus: 
- Riitsu - Forgotten F (150cm)
- Mari H. - Bonnie Ring xx (140cm) http://www.high-hopes.ws/reciente/bonnie.htm (Linkitys ei onnistunut) 
- raza. - Rishew ER (100cm) 
- Hexx - End of Rainbow (130cm)

Kouluvalmennus: 
- Kaisa - Pear Vanilla xx (VaA) 
- Suvi - Cresendo's Kattguld (HeB) 
- Papu - Thymelea (HeA) 
- Alyna - Mehtälän Aamukaste (VaB)
100% kommenteista valmiina


Viimeinen muokkaaja, Sussu pvm La Kesä 22, 2013 1:33 am, muokattu 1 kertaa
Sussu
Sussu
Admin

Viestien lukumäärä : 22
Join date : 05.03.2013

https://kilpurit.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Avajaisvalmennukset 03.07.2013 Empty Vs: Avajaisvalmennukset 03.07.2013

Viesti kirjoittaja Sussu La Kesä 22, 2013 1:32 am

Kouluvalmennus: 
Kaisa ja Pear Vanilla xx - Vaativa A
Aloitamme valmennuksen rennolla ravilla hieman pidemmällä ohjalla. Ohjeistan Kaisaa taivuttelemaan Vania, jotta tamman saa kuulolle. Vani tuntuu olevan hieman itsepäisellä tuulella, mutta kun Kaisa pysyy topakkana, alkaa tammakin toimia hienosti. Ratsastaja kokoaa ohjat kireäksi ja aloitamme kunnon tehtävät. Ensin pitkälle sivulle avo- tai sulkutaivutus harjoitusravissa, päätyssä koottua laukkaa. Vani toimii siististi, eikä säheltele turhi. Kaisa pärjää tammalle hienosti. Otamme vielä sulkutaivutusta hieman laukassakin. Tämän jälkeen kolmikaarisella kiemurauralla laukanvaihtoja. Vani vaihtaa laukan lennokkaasti ja hienosti. Kaisan toiveiden mukaan kokeilemme vielä puolikasta laukkapiruettia. Aluksi Vani ei tunnu ymmärtävän tehtävää, mutta kunhan Kaisa saa oikeat avut annettua, menee puolikas pirueetti kuin leikkiä vain. 

Suvi ja Cresendo's Kattguld - Helppo B
Suvin ja Kapsun kanssa aloitamme valmennuksen ihan perustehtävillä. Aluksi kahdeksikolla taivutuksia tehdessä tuntuu Kapsu aavistuksen verran jäykähköltä. Poni vastustelee ratsastajan apuja ja yrittää lähteä juoksemaan ympäri kenttää. Käsken Suvia taivuttamaan Kapsua hieman "yli" ja tekemään puolipidätteitä sisäohjalla joka askeleella. Kunhan ponin saa rauhoittumaan, se alkaa jo hieman myötäämään niskasta ja suostuu taipumaan. Suvi osoittaa Kapsulle selkeästi kuka on pomo, eikä anna gottlanninrussin pomottaa itseään lainkaan. Kokeilemme muutamat pohkeenväistöt käynnissä ja ravissa, minkä jälkeen on laukkatehtävien vuoro. Laukkaa otamme yksinkertaisesti vain keskiympyrälle, pyrkien hyvään ja rauhalliseen laukkaan ilman sähellyksiä. Muutaman yrityksen jälkeen laukka on jo oikein hyvä. Laukat otetaan molempiin suuntiin ja on aika lopetella valmennus. 

Papu ja Thymelea - Helppo A
Aloitimme valmennuksen heti reippaalla ravilla tehden paljon voltteja, jotta suuri shiretamma saataisiin taipuisaksi. Aluksi Lea liikkuu varsin tahmeasti, mutta kun Papu sitä aktiivisesti jaksaa eteen ajaa, alkaa tamma toimia jo paremmin. Ohjeistan ratsukkoa ottamaan käynti-ravi siirtymisiä itsenäisesti ympyröiden väliin. Kun perusteellinen alkuverryttely on tehty molempiin suuntiin, otamme hieman haastavamman tehtävän. Kokeilemme avo- ja sulkutaivutusta ensin käynnissä, sitten sulkutaivutusta vielä ravissa. Lea ihmettelee tehtävää aluksi, mutta suorittaa sen sitten kunnialla läpi. On laukkatehtävien vuoro, joten ratsukko aloittaa rennolla laukalla pääty-ympyrällä molemmissa suunnissa. Tämän jälkeen päätämme kokeilla laukan vaihtamista muutaman käyntiaskeleen kautta. Aluksi Lea suorittaa tehtävän hieman kankeasti, mutta sitten se innostuu ja suoritus on oikein siisti. Kehun ratsukkoa ja annan heille luvan loppuverryttelyihin. 

Alyna ja Mehtälän Aamukaste - Vaativa B 
Ensimmäinen tehtävämme on ihan vain erillaiset taivuttelut. Alli tuntuu vertyvän todella nopeasti, joten pääsemme nopeasti oikeaan tehtävän pariin. Otamme avo- ja sulkutaivutuksia ravissa ja käynnissä. Ihailen Allin upeita liikkeitä. Tammalla on selkeästi paljon potenttiaalia kouluradoille. Vaikka tamma onkin nuori, se käyttää takaosaan todella hienosti ja liikkuu tasapainoisesti. Laukkatehtävänä otamme ihan normaalin laukanvaihdon. Laukkaa vaihdellaan loivalla kiemurauralla ja Alli tuntuukin kuumuvan siitä sen verran, että pyydän ratsukkoa tekemään käyntisiirtymisiä hetken aikaa. Alyna istuu tammansa selässä todella rauhallisesti ja saa hevosensa nopeasti kuriin. Kehun ratsastajaa ja ratsua. Kokeilemme loppuun vielä sulkutaivutusta laukassa. Aluksi Alli ei meinaa millään ymmärtää tehtävän periaatetta ja se lähtee vain jyräämään eteen. Käsken Alynaa tiivistämään istuntansa ja tekemään paljon puolipidätteitä. Kun saamme yhden onnistuneen pätkän, annamme tehtävän olla ja on loppuverryttelyjen aikan. 

Estevalmennus: TULEE

Jos valmennuksen haluaa laittaa hevosen sivuille, tulee yhteyteen merkitä "Valmentajana Sussu"
Sussu
Sussu
Admin

Viestien lukumäärä : 22
Join date : 05.03.2013

https://kilpurit.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 :: Toiminta :: Tunnit

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa